Nu har jag valt gymnasium

Efter att ha legat och svettats ute i solen ett tag bestämde jag mig för att göra det som stod överst på min kom-ihåg lista, nämligen mitt gymnasieval. Och så här blev det:
  1. Norra Real, natur-miljövetenskap
  2. Norra Real, natur-forskning
  3. Kärrtorps gymnasium, natur-biologisk forskning
  4. Kärrtorps gymnasium, natur-natur
  5. Södra latin, natur-natur
  6. Globala gymnasiet, natur-hälsa & miljö.
Jag tog bort mitt ena val, Östra Real natur-natur, för att det känns som att jag kommer komma in på mitt förstahandsval. Just nu ligger jag 25 poäng över medianen och förhoppningsvis höjs inte intagningen med 55 poäng och jag sänker mig inte. Det kommer kännas så konstig att lämna Stureby, men man har ju liksom inget alternativ. Eller jo, gå om, fast jag skulle säkert inte får det heller. Ja, vi får se hur det går den 29 juni. *gulp*
Allmänt | | En kommentar |

Lite om FRA-lagen (för din skull Bäckis!)

Eftersom Bäckis, min käre vän, vägrar läsa min blogg om det inte står någonting om FRA-lagen så kommer nu lite om FRA-lagen. Trevlig läsning. Jag fattar lagom mycket.


FRA-lagen är den informella benämningen på en rad lagändringar i Sverige, samt en ny lag, som föreslogs av regeringen i proposition 2006/07:63 – En anpassad försvarsunderrättelseverksamhet.

 

De lagar som ändrats är Lag om försvarsunderrättelseverksamhet, Lag om elektronisk kommunikation och Sekretesslagen. Den nya lagen är Lag om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet, vilken trädde i kraft den 1 januari 2009 samtidigt med ändringarna i de andra lagarna.

 

Lagändringarna innebär i korthet att den myndighet regeringen bestämmer, Försvarets radioanstalt (FRA), ges rätt att bedriva signalspaning på kabelburen trafik, som passerar Sveriges gränser, vilket bland annat innefattar telefon- samt en stor del av Internettrafiken. Propositionen lades fram av dåvarande försvarsminister Mikael Odenberg (moderat), som i sin tur hade övertagit ärendet från den tidigare socialdemokratiska regeringen (promemorian gavs ut i juli 2005), inför Sveriges riksdag den 8 mars 2007.


Det finns ytterligare lagar och förordningar som reglerar FRA:s verksamhet, till exempel Lagen om behandling av personuppgifter i Försvarets radioanstalts försvarsunderrättelse- och utvecklingsverksamhet som är en specialreglering i förhållande till Personuppgiftslagen (PUL) och Förordningen om behandling av personuppgifter i Försvarets radioanstalts försvarsunderrättelse- och utvecklingsverksamhet.

Källa: Allas underbara älskade Wikipedia.

Vad tycker då lilla jag om det här? Jo, alltså egentligen tycker jag nog att det är en bra idé. Men det känns som att de används lite fel. Eller? Lite slöseri med tid om någon liksom skulle kolla mina mail tex. Fast jag tror absolut att det kan komma till användning någon gång (ungefär en gång på 1 000 000). Men, jag är inte så insatt, så jag kanske inte ska säga för mycket. God kväll allihopa!
Allmänt | | Kommentera |

Hjälp..
Från någonting så roligt som tjuvlyssnat.se till det här, som inte är ett dugg roligt.
Gud vad jag blev berörd av filmerna ovan. Bajsskönhetsideal. Men jag är väl egentligen inte
ett dugg bättre eftersom jag, precis som alla andra tjejer, köper det.
Allmänt | | Kommentera |
Upp