Big black sky over my town

Söndag, sista januari och sista dagen innan skolan börjar på riktigt. Har spenderat dagen mest i sängen med att läsa och vila för att en gång för alla bli av med min dumma förkylning. Har börjat läsa fortsättningen på Millenium trilogin, denna gång skriven av David Lagercrantz. Har bara kommit ungefär hundra sidor och än så länge är väl boken bra, även om jag rent principiellt känner lite mindre läslust när författarens namn syns tio gånger tydligare än bokens titel på omslaget. Har även hunnit med ett långt skype-samtal med min fina pojkvän idag! Otroligt skönt att hinna prata av sig ordentligt med den man saknar mest! Nu premiärdricker jag mitt kompiste som jag fick av Sara innan jag åkte hit i en av mina nya muggar. Supermysigt att ha någonting varmt att dricka såhär på kvällskvisten, urfin förpackning var det ju såklart också till teet (se bild)! Nu hoppas jag på att få till ett kvällssamtal med Elvira innan det är dags att krypa till kojs. Hej på er till vidare!
 
 
Köpenhamn | | Kommentera |

Just cross the border and into the city

Lördag idag och jag vaknade klockan tio av mig själv väldigt utvilad och knappt sjuk alls. Det första jag gjorde var att äta rågbröd till frukost, älskar varianten med solrosfrön i! Sen begav jag mig till mitt närmaste gym som ligger kanske 800 meter bort för att undersöka hur man blir medlem, det visade sig att ett danskt personnummer behövs och det fixar jag först på torsdag så gymmedlemskap får vänta. Sen hoppade jag på buss 5A och åkte in till Ströget som precis öppnat. Det fanns såå många butiker jag ville gå in i men jag kom inte lång innan jag lyckats shoppa på mig så mycket att det blev knixigt och tugnt att bära kassarna, så stora delar av Stöget återstår att upptäckas. Det jag lyckades köpa var en kanna, två muggar och två skålar från otippade TGR som var superfina och hade ett humant pris. Sedan upptäckte jag också Søstrene Grene som var som ett billigare Lagerhaus dränkt i fina pastellfärger och med pysselsaker, tror jag köpte fem saker för under hundra spänn så det var prisvärt också! Dessutom köpte jag en tröja på Weekdayrean, en ny sport-bh och en superfin kofta. Efter stadsäventyren bar det av hemåt för att läsa klart Martina Haags senaste bok. Nu ska jag ha lördagsmys medan regnet smattrar mot rutorna!
 
Några av dagens fynd och en av mina fina krukväxter!
Köpenhamn | | Kommentera |

Vad tjänar att hyckla, tids nog får man cykla

Idag har jag varit hemma och sjuk hela dagen. Supertrist med tanke på att aktiviteterna som DTU planerat in idag var de roligaste på hela veckan. Men, ingen idé att älta det eftersom ingenting är lika kul när man mår dåligt! Har inte så mycket att berätta om min dag, däremot så trotsade jag mina sjukdomssymptom igår kväll och skaffade en cykel! Jag hörde av mig till en tjej som lagt upp en annons på dba.dk (hemsidan är ungefär som danska blocket) och mötte upp henne på Hovedbanegård för att sedan trampa mig hemåt. Cykeln är en svart damcykel som har korg, lysen och pakethållare samt en supersnygg sadel (se bild)! Den var kanon att cykla på också, susade fram genom staden! Nu står den här inne på mitt studentrum och väntar på att jag ska skaffa mig ett ordentligt cykellås och att Davide ska ta med min cykelhjälm hit. För även om alla Köpenhamnsbor flyger fram på sina tvåhjulingar utan hjälm så tänker inte jag göra det, det känns helt enkelt för farligt. Plus att jag har ju lovat mamma att inte göra det.
 
 
Köpenhamn | | Kommentera |
Upp