Året som passerat

Januari månad startade med nyårsdagen då jag vaknade upp hos Davide efter att ha firat nyår där. Under månaden gick jag på bio mer än en gång, var på fotografiska och såg "Fashion!", kompletterade matte c och drömde om hur mitt rum skulle se ut. Var även på en urmysig middag med mina friidrottstjejer, en mystisk miljöföreläsning på universitetet och firade Katarinas och Hannas artonårsdag.I februari gjorde vi massor med annorlunda saker i skolan, så som att gå på Armémuseet och Statsteatern, dansa på idrotten samt göra egna länder. Plugg tog upp stor del av tiden hela månaden, men det fanns ändå fina dagar - bland annat alla hjärtans dag. I slutet av månaden fyllde min lillebror nio år och jag åkte till Sälen med Davide, hans familj och morbrors familj. Hela Sverige var täckt av snö.

De första dagarna i mars var jag i fjällen, Elvira och Gisela däremot var i Paris och Sara i Vietnam. Klassen besökte Bergianska trädgården, jag köpte blommiga docs och firades Lilys födelsedag. Mitt rum började renoveras och jag sov i det dåvarande arbetsrummet under en tid. Starkaste minnet från mars är dock Giselas 18:e födelsedag och hennes fantastiska födelsedagsbrunch. Earth hour med pasta och vänner var också fint.

Den andra april köpte jag min nya säng som jag sovit i sedan dess. Jag besökte även farmor och avslutade rollspelsäventyret Snösaga med mina rollspelskompanjoner. Innan påsklovet drog igång så hade vårblommorna börjat blomma, skolans modevisning ägt rum med Tildes fina kläder och Tobbes födelsedag varit. Under lovet började jag övningsköra och besökte kusiner. Kungsan blommade fint och jag firade födelsedagar för fullt.I maj blev jag snygg i håret, firade valborg och gick givetvis i skolan. Jag blev myndig och hade kalas för släkten och födelsedagsfika för vännerna. Även Sara blev arton och hennes överraskningsfest var grym. Jag monterade upp min stringhylla på rummet som blivit mer hemmastatt. Under hela månaden var det Veronica Maggios nya skiva som spelades i hörlurarna och skolan (speciellt matten och kemin) slukade tid.

Juni var månaden då sommarlovet äntligen började och skolan tog slut. Sara blev 18 på skolavslutningsdagen ockås minsann. Jag jobbade varje vardag efter att jag slutat skolan förutom midsommarafton som firades på landet med familj, släkt, pojkvän, Tobbe och Sara. Månaden var inte lika solig som förra året men det funkade att ha utomhusjobb ändå. I slutet av månaden packade jag till Frankrikeresan.

Den första juli, på Davides mammas födelsedag, åkte jag med Davide och Davides familj till Paris. Vi hade ca 24h i huvudstaden och det var ett fantastiskt dygn! Tullerierna och macarons är fina minnen. Efter Paris åkte vi neråt i landet för att spendera resten av resan på île de Ré, fransmännens Gotland. När jag kommit hem hände hemska saker i grannlandet, jag såg sista Harry Potter filmen och var i Jämtland. Sen bar det av till Kroatien.Första veckan i augusti var jag med familjen i Kroatien på solsemester, där badade, solade, åt och promenerade vi. Vi var även en dag i Venedig. Så fort jag kom hem bar det av till jobbet, denna gång i Stadium på Drottninggatan. Där jobbade jag en vecka med Midnattsloppet innan själva loppet ägde rum. När jag jobbat klart började skolan igen, men jag hann även vara på Grönan med mor å bror. Sista helgen i auguasti var jag, Elvira, Davide och Gisse på Gisses landställe och myste.

September inleddes med snygga skor och projektarbete. En liten kusin kom även till världen och hans namn blev Noel. Under denna månad var det skolfotografering, träning av kidz och besök på fotografiska. Denna månad fastnade även hela Sverige i Wordfeud. Dagen innan Davides födelsedag var jag på Maggios konsert på Gröna Lund, det var härligt. I skolan höll vi tal inför varandra och kämpade vidare.

Oktobers början var varm och en promenad till Skogskyrkogården med Gisela fick äga rum i början av denna höstiga månad. Månades bästa upplevelse var Red Hot Chili Peppers konsert i Globen tillsammans med Davide. Skolan höll på fram till slutet av månaden då höstlovet (äntligen) kom. Välbehövt som tusan. Elvira blev arton och det blev födelsedagsfezt. Alla drog till Riga på lovet utom jag och Gissemjau.November blev en månad i övningskörningens tecken. Under månaden var det alla helgona, höstlov, otaliga besök hos Berra (ty vi var kattvakter) och bartenderkurs med klassen. Jag och Davide åt på il tempo för att fira att vi varit tillsammans i två år. Månaden avslutades med det traditionella julpysslet hemma hos mig och även ett revlativt ovärt besök på SACO-mässan med Gisela.

Denna månad, december, började med att jag och Davide spanade in NK:s julskyltning, sedan fortskred månaden med adventsfika, julbord, julklappsshopping, nationellt prov i matte e, julbak, kusindop, minijul, årsmöte för Real Green, pepparkakshus, julafton, besök hos farmor, stormen dagmar och Sherlock Holmes på bio. Nu smäller raketerna utanför och om endast någon timme eller två så är det ett nytt år.

Denna nyårsafton har hittills spenderats hemma, men snart försvinner jag och Davide här ifrån och åker in mot staden. Gott nytt år till er allihopa, vem ni än är, var ni än är.
Allmänt | | Kommentera |
Upp