A & S besök del 2

Igår lördag så var det dags för den andra heldagen med mina fina besökare från Delft! Under den regniga turen igår påminde vår guide oss om att nästföljande dag var drottingens födelsedag och att hon då vinkar från sin ballkong på Amalienborg. Anna märkte hur kul jag tyckte detta var så hon frågade om jag ville gå dit och vinka tillsammans med alla turister och danskar, vilket jag ville! Så gårdagen började med att vi svängde förbi Tiger och köpte ett sex-pack med danska pappersflaggor för tio kronor. Sen vandrade vi förbi Nyhavn som missades på turen dagen innan. Mina turistvänner ville också äta pølse så då letade vi rätt på en korvvagn så de kunde testa den danska specialitén. Sen så nådde vi vår destination; Amalienborg. Vi fick se högvakten marchera och någon blåsorkester spela innan drottningen och hela hennes familj kom ut på ballkongen för att vinka i flera omgångar. Solen bestämde sig dessutom för att komma fram så det var en jättefin stund framför slottet!
 
Från vänster så står på ballkongen prins Joachim med familj, drottningen och hennes prins och så kronprins Frederik med familj. Alla var så himla glada och viftade med sina flaggor! Såg inte en enda person som försökte förstöra den goda stämningen vilket är så himla fint, den danska drottningen är ju dock så himla tuff så förstår att alla diggar henne. Om man gillar henne så rekommenderar jag denna serie om drottiningens slott på DR TV (danska kanal ett typ), där hon visar runt och berättar om hennes fina slott. Jaja, nog om kungligheter. Efter allt stohej vid slottet så gick vi mot nästa spektakel. Mina besökare ville nämligen kika på den lilla havfrue så då gick vi dit. Det var kalasmycket folk men vädret var fint så det gjorde ingenting. Efter detta så gick vi till Norrebro och åt på lunch på ett av mina favoritställen här: Café Auto.
 
Jag och Anna åt ceasarsallad och Silka tog en getostsallad, allt var mycket gott. Det var väldigt skönt att vila fossingarna ett tag men när vi så småningom var klara så tog vi en tur i Assistens kirkegården som ligger precis intill. Där var det vår och blommorna blommade! Sen gick vi till Köpenhamns största hipstergata Jaegersborggade där caféerna, barerna och småbutikerna avlöser varandra. Anna köpte ett lipsyl men annars så lämnade vi gatan tomhänta., vädret var dock fint liksom kolla blå himmel:
 
Efter hipsterturer så vandrade vi tillbaka till Norreport för att köpa ingredienser till middagen och åkte till campus, vi skulle nämlgen ha BBQ tillsammans med alla bästa människor här (några av dem hade dessutom sprungit ett halvmaraton samma dag! Så duktiga människor!). Vi grillade hamburgare, drack gott och lyssnade på musik. Vid nio så tog jag och Jarrod oss en sväng förbi DTU dancing party där Elvis och Vincent höll till för att dansa lite bachata. Efter 1,5h där så återförenades vi med de andra för att åka in till stan och gå på Aussie Bar. Där dansade vi allesammans till klockan närmade sig tre, då gjorde fossingarna lagom ont och dessutom så ville ju mina vänner kunna utnyttja sin sista dag här i Köpenhamn. Strax innan fyra så somnade vi i min lägis och så var den lördagen slut!
Köpenhamn | |
Upp