Årets fest

Igår var det fredag och årstfest! Dagen startade med att jag smög upp och gjorde mig i ordning medan Elle och Melli sov kvar en stund. Jag åkte till skolan där jag avslutade ett projekt som känns himla bra och hade ett viktigt prov (som gick superbra!). Sen studsade jag bokstavligt talat till bussen och åkte hem för att fixa mig tillsammans med mina svensktalande finskor! Insåg nu när jag skrev ordet finskor att det betyder både fina skor och finländare av kvinnligt kön i plural, kul ju haha. Anyway, vi duschade, klädder oss tjusigt, sminkade oss, Elle gjorde vackra flätor på mig och så borstade vi tänderna som ni kan se:
 
Sedan så bar det av till Lyngbyn för att panikinförskaffa nya strumpbyxor ty mina gick sönder och de andra hade helt enkelt inga hela heller. Efter att det var gjort så mötte vi upp de andra galningarna som vi hänger med och begav oss mot skolan. Jag bar som ni kan se min (eller ja mammas) ärvda spetsklänning och jag fick massvis med beröm för den! Innan själva middagen så höll rektorn i någon slags cermoni i den största salen där kronprinsen av Danmark medverkade. Vi kollade på slutet av cermonin där de bland annat gav diplom till nyblivna doktorer, berättade senaste nytt om lite forskning och en stor orkester spelade låtar såsom Skyfall från James Bond-filmen med samma namn. Efter det så fick vi gå till vårt middagsbord, hela huvudbyggnaden var fylld med bord och vi åt i salen utanför administationen vilket var härligt för den höga takhöjden gjorde att temperaturen var svalare än i vissa andra utrymmen. Det såg ut så här fint när vi anlände:
 
Sedan togs det massor med charmiga gruppbilder också, sånt tycker ju jag är skoj så här nedanför ser ni några stycken. Sedan fortskred kvällen med trerätters och dans hela hela natten lång. Middagen var god men portionerna var lite halvsnåla vilket är synd för när det konsumeras alkohol i så stora mängder som det faktiskt görs på fester som denna så behöver folk äta ordentligt. Men men, sen så var det dans på fem olika dansgolv där de varvade live-band och DJs. Superkul att få dansa järnet med massor av härlig människor från världens alla hörn! Festen stängde vid 05 så då gick vi alla hem, eller ja vissa promenerade till den närliggande parken för att se soluppgången men jag och Melli hoppade in i en über-taxi och åkte hem. Väl hemma så duschade vi av oss all smuts & allt smink och kröp till sängs, sista gången jag kastade ett öga på klockan hade den passerat 06:00 och sen sov jag sött fram tills mitt på dagen! Snipp snapp snut så var årsfesten slut!
 
 
Köpenhamn | |
Upp