Dimmiga dar var fina dar

Så kom den. Dagen det blev dags att säga tjingeling Stockholm och morsning korsning Köpenhamn! Dagen började klockan sju då det var dags att skiljas från Davide som skulle gå till skolan. Det var såklart jobbigt men det känns också högst overkligt att vi inte ska bo tillsammans den närmaste terminen. Sedan packade jag det sista och bar mig av till centralstationen för att hoppa på mitt snabbtåg till Malmö som avgick klockan 10:21. Dessa väskor släpade jag på:
 
 
Eftersom jag inte äger en våg som har jag ingen aning om hur mycket detta vägde men nu på kvällen känns det lite i ryggen allt. Tågresan till Malmö gick suveränt. Susade fram genom ett dimmigt Sverige omgiven av lugna och tystlåtna tågresenärer. I Malmö bytte jag till Öresundståg och åkte den korta resan (35 minuter) till Köbenhavn Hovedbanegård. Där gjorde jag något så lyxigt som att beställa en Über till DTU! Aldrig åkt Über förut (hej lite efter!). Skolan såg superfin ut men jag gjorde egentligen inte mycket mer än att hämta mina nyklar och "linen bag", sedan åkte jag vidare till mitt nya hem för den här våren! Här kommer en bild på när jag studerar de dimmiga skånska slätterna:
 
 
Lägenheten jag ska bo i är fin men lite ostädad och har slitna möbler, men det kan en ju leva med! Efter att ha sett mig omkring i mitt kryp-in så styrde jag stegen mot närmaste matvarubutik, eller där jag kollat upp på Google maps att det låg en matbutik. Köpte på mig lite middag och frukost till morgondagen. När jag kom hem så packade jag upp allt jag hade med mig, åt middag och skypade/ face-time:ade med Davide och familjen. Nu ska jag gosa ner mig i min nya säng och kolla på "På Spåret". Imorgon börjar introveckan, tror det kan bli sjukt festligt!
Köpenhamn | |
Upp