Budapest dag ett

Fredag kväll anlände jag till Budapest. Jag tog världens billigaste taxi med en supertrevlig chaufför in till stan och AirBnb lägenheten som mina vänner redan checkat in i. De var allihopa ganska bakfulla så kvällen spenderades med middag hemma och en kort kvällspromenad i närområdet. Lägenheten vi bor i är rymlig men väldigt märkligt möblerad. Själva huset är dock magiskt, på innergården står ett enormt magnoliaträd som kommer att blomma när som helst. Här kommer en bild på innergården:
 
 
Nästa dag som var lördagen och påskafton var den första hela dagen i Budapest för mig. Vi åt brekkie (frukost) i lägenheten och begav oss sedan till House of Terror museumet, ett museum dedikerat till tiden då nazisterna och Sovjet okuperade staden och alla hemskheter som följde. Mycket gripande material som tog några timmar att se. Sen åt vi pizza till lunch, åt frukt till mellis i lägenheten och gick sedan på stan. Vi såg en hel del snygg street art och majoriteten av sällskapet fyndade second hand kläder i en cool butik som vi sprang på. Här nedan syns en rubriks kub som faktiskt uppfanns i Ungern.

 
Efter en tur på stan så åt vi middag tillsammans med tre andra utisar som också befann sig i Budapest på en restaurang som deras hostel rekommenderat. Det fanns mycket på menyn och var billigt men maten jag beställde var rätt tråkig, inte äcklig eller så men inte så gott som jag hoppats på. Efter maten gick vi tillbaka till lägenheten för att föra tillsammans innan vi gick ut och dansade på en "ruinbar" vid namn Morrison's (bild nedan). Det var dessutom dagen då man går över till sommartid så vi förlorade en timme och var därmed ute till klockan slog fem! Klart slut på dag ett i buda-fest!
 
 
Köpenhamn | |
Upp