Budapest dag tre

Den nästsista dagen i denna vackra stad var igår, en måndag. Närmare bestämt annandag påsk. Jag, Anna och Luke tog vårt pick & pack efter frukost och vandrade till Gellért baden. Vi ville nämligen bada i de varma källbaden som finns här i Budapest. Det var superskönt att bada i det cirka 36 grader varma vattnet både inomhus och utomhus! Här nedan är en bild på den större av inomhusbassängerna.
 
 
Efter ungefär tre till fyra timmar så kände vi att det fick räcka så vi såsade oss upp och iväg till en påskmarknad där vi mötte upp resten av gruppen för att äta en sen lunch. Vi åt ungersk "street-food" som var galet god och dessutom mycket prisvärd! Efter energipåfyllningen så promenerade vi bort till Budapests basilika, även känd som Saknt Stefansbasilikan. Vi började med att ta trapporna upp till toppen för att kolla utsikten. Utsikten var väldigt fin, precis som resten av basilikan, kolla bara:
 
 
Man kunde dessutom gå runt hela kupolen och därmed se en 360 graders vy av Budapest. Insidan av basilikan var också väldigt vacker. Efter kyrkoturen väntade mer australiensisk fotboll i lägisen för vi var tvungna att vara hemma ett dag då de nämligen skulle fixa en sak med avloppet. Inte oss emot då avloppet funkat halvbra tidigare dagar. Men i alla fall, när klockan slog sju så gick vi ut och åt middag på ett asiatiskt ställe. Det var väldigt gott! Sedan tog vi en lång kvällspromenad till en av de bortre broarna (Margit híd) för att kolla på utikten över staden after dark. De snyggaste husen var välupplysta och det såg mycket snyggt ut i mörkret! Snipp snapp snut så var nästsista dagen slut!
Köpenhamn | |
Upp