En söndag innan jag reser igen

Idag ringde klockan vid 09:30 och jag gick upp för att äta frukost hemma innan jag cyklade in till Norreport för att möta upp Elvis och hans flickvän som är på besök under påsklovet. Vi skulle nämligen gå till SMK - Statens Museum for Kunst tillsammans! Museet är gratis om man bara kollar på deras permanenta konstutställningar så det passade våra studentplånböcker finfint. Deras utställningar innhåller främst dansk och nordisk konst men också en del fransk och annan europeisk konst. Det var ett fint museum som dessutom hade en otroligt häftig utbyggnad på baksidan där de moderna samlingarna rymdes.
 
 
Efter två timmar av tavelstuderande så kurrade våra magar. Men först envisades jag med att vi skulle gå förbi Kongens Have som ligger runt Rosenborgs slott eftersom jag sett bilder på hur det ser ut när Krokusen i den parken blommar, nämligen såhär fint. All annan Krokus i Köpenhamn blommar så jag antog att blommorna i parken också borde slagit ut och det hade den men bara till viss del, kanske 50 procent eller så? Det blev fina bilder ändå!
 
 
Efter att vi beundrat blommorna så gick vi till ett café som jag spanat in tidigare nämligen Café Auto i Norrebro. Där åt vi lunch, drack kaffe och pratade. Så himla trevligt! Solen kom till och med fram ordentligt! När klockan närmade sig fyra hoppade jag på min cykel och trampade hem. Sen dess har jag pratat med Elvira via facetime och nu ska jag nog dammsuga. Hoppas att ni har en fin söndag, imorgon bitti (natt?) klockan 03:45 går min buss till flygplatsen så då börjar mitt nästa äventyr!
Köpenhamn | |
Upp