Happy friday

Idag är det fredag och sista skoldagen innan påsklov har nu passerat, underbart! Jag måste dock plugga en del i helgen innan jag reser iväg men det känns helt okej. Eftersom min enda lektion började klockan 13 idag och solen sken så bestämde jag mig för att det var dags att cykla till skolan. Jag har inte cyklat fram och tillbaka förut men nuså! Det gick väldigt bra att cykla, Köpenhamn är ju genier när det kommer till cykelvägar, de finns liksom precis överallt! Jag körde lite fel någonstans i mitten på väg till skolan så resan blev snäppet längre men det hade jag nästan räknat med. I skolan så åt jag lunch med Elvis, Helena, Louise och Camilla innan jag hade min lektion i Life Cycle Management. Vi fick dock sluta tidigare så jag fick cykla hem i solensken också! På vägen hem så besämde jag mig dessutom för att ta en miniomväg för att spana in den häftigaste kyrkan jag sett på länge! Den heter Grundtvigs Kirke och jag bara måste komma tillbaka hit för att spana in insidan, den ser helt magisk ut när man kikar på deras hemsida eller på pinterest. Tycker att den påminner mycket om den berömda kyrkan på Island Hallgrímskirkja, tycker ni inte?
 
 
Hur som helst, nedanför kyrkan så ligger en stor kyrkogård på en sluttning så jag bestämde mig för att ta vägen igenom den hem. Kyrkogården var superfin och påminde en del om Skogskyrkogården i Stockholm, en hel del "vilda" träd och så. En fin sak som jag såg var att vissa gravar inte hade gravstenar utan japanska körsbärsträd istället (se bild nedan). Vid varje träd fanns en liten skylt där det stod vem som var begraven där och sen hade anhöriga hängt upp lycktor i träden, lagt blommor under och gjort fint. Så himla underbar idé tycker jag, kommer dessutom se ljuvligt ut senare i vår när träden blommar.
 
 
Annars då? Jo våren har gjort entré här och krokus, snödroppar, vintergäck med mera blommar för fullt. Tror nästan att vissa träd kommer ha antydan till löv när jag återvänder från min påsklovsresa om vädret inte vänder snart. Planen för ikväll är att plugga lite och kanske börja packa inför Berlin + Budapest. Imorgon mitt på dagen släpps även biljetterna till Kents avskedsturné och jag har snackat ihop mig med Gisela så vi ska verkligen försöka få tag i biljetter, hoppas hoppas hoppas det går vägen! Aja, här kommer en vårig bild och en bild på kyrkan från lite avstånd enjoy!
 
 
Köpenhamn | |
Upp