Helg med mamma och lillebror

Denna helg har spenderats med mamma och Hjalmar! Vi har umgåtts konstant sedan 11:34 i lördags då jag hämtade dem från centralstationen fram tills jag lämnade dem på samma plats idag ungefär 15:30. Vi har utstått nordanvinden och ett helt schizofrent väder med regn och sol omvartannat. Men för att ta saker i rätt ordning, besöket började med att vi tog bussen hem till mig för att lämna packning och hoppa i varmare kläder. Därefter så åkte vi till Ströget och gick på stan. Vi shoppade t-shirts till Hjalmar, linnen till mig och mamma samt strumpbyxor och strumpor till mig. Det var ungefär så mycket shopping Hjalmar tålde innan han blev tokig. Så sedan bar det av till Tivoli! Jag var ju där förra veckan men åkte ingenting då, denna gång så blev jag och Hjalmar försedda med åkband så vi fick åka vad vi ville så mycket vi ville.
 
Av en outgrundlig anledning så styrdes stegen mot berg-och-dalbanan med flera loopar det första som hände när vi väl kommit in på området. Detta är högst förbryllande då jag lider av högsta gradens höjdrädsla men hör och häpna, jag (och Hjalmar såklart) åkte den heltokiga berg-och-dalbanan! Jag är minst sagt imponerad över mig själv men också av Hjalmar. Senast vi var på Gröna Lund var vi lika fega men nu har hans mod uppenbarligen växt (tillsammans med hans längd, han är nu officiellt längre än mig vad händeeeer?!?!) och även mitt mod verkar det som. Även om han tog det här med åkband snäppet seriösare och åkte precis allt som såg livsfarligt ut. Efter flera timmar i nöjesparken där vi också åt sockervadd och drack kaffe så bar det av hemåt.
 
På vägen hem så handlade vi på Netto och så köpte vi med oss pizza. Sen var det dags för Eurovision! Mamma somnade såklart innan allt var färdigt men jag och Hjalmar var starkt nog vakna hela kvällen och såg hela showen. Våra personliga favvisar var Frankrike, Spanien, Lettland och Australien. Vi fattar inte riktigt hur Ukraina kunde ta hem det hela.Nästa morgon så var vi inte direkt snabba ur säng. Jag packade ner lite saker som skulle med hem till Sverige, bland annat två vaser, en vinterkappa och ett par skor. Därefter gav vi oss in till city igen för att dumpa väskorna i ett förvaringsskåp på centralen innan det bar av till frukost.
 
Jag hade blivit ansvarig för att finna en bra frukost restaurang, eller ja morgonmad restaurang så jag hade siktet inställt på det trendiga stället Granola. När vi kom dit blev stället fullt så vi fick platser i baren och väntade en halv evighet på vår mat. Min frukost var kanon men det var nog inte helt rätt plats för de två familjemedlemmarna som fortfarande dricker o'boy och äter rostat bröd till frukost exakt varje morgon. Efter årets senaste frukost så begav vi oss ut i ösregnet mot Nyhavn, vi skulle nämligen åka på guidad båttur! Lyckligtvis kunde man sitta under tak och vid element så det blev en mysig båttur på stans kanaler (se bilden ovanför!). Efter turen så fikade vi, köpte matsäck till mina två besökare och gick till centralstationen. På vägen dit knäppte jag den snygga bilden nedanför vid Rådhusplatsen där de bygger en ny tunnelbanestation. Sen hoppade de så småningom på tuffetåget hem och jag tog bussen hem till mig. Det var allt från familjhelgen och mina sista två dagar som 22 åring!
 
 
Köpenhamn | |
Upp